EXHIBICIÓ DE SARDANES A BELLVITGE

Divendres, 9 de setembre de 2011, vespre.

En motiu de la Festa Major de Bellvitge i en el Espai Sociocultural instal·lat dins la fira, a les 9 dels vespre s’ha celebrat una exhibició de sardanes a càrrec dels amfitrions colla “Tot Bellvitge” i la colla convidada “Catalunya”.
En el mateix recinte, en hores anteriors, s’ha celebrat una exhibició de balls andalusos i més tard balls gallecs. En el nostre cas, el públic no ha estat massa nombrós, però suficient. Som conscients que "juguem en camp contrari".
La festa ha consistit amb el galop de presentació de les dues colles i una sèrie de sardanes enregistrades (només 2 curts i 2 llargs), ballades al escenari, amb quatre parelles. El dia calorós i els focus propis d'un escenari ha fet suar força als dansaires.
La primera sardana ha estat ballada per les dues colles al escenari i ha estat “Estant amb tu visc cantant” d’Agustí Serratacó (“Vivo cantanto, vivo soñando” de la Salomé, Eurovisión 1969). Es demostra que la sardana pot també amb les melodies populars.
Després, de una en una i alternant-se, les colles Catalunya i Tot Bellvitge s’han ballat 7 sardanes més (4 i 3 respectivament). Potser, les que ha tocat ballar a la Catalunya han estat les més boniques: “Llevantina” (V. Bou), “Repuntejant” (J. M. Boix), “Somni” (M. Saderra) i “Nit Estel·lada” (J. Saderra). Finalment, amb les dues colles juntes (i intercalant-se les parelles) s’ha ballat “La Santa Espina” (E. Morera) per concloure l’acte.
En definitiva, una ballada diferent. S’ha ballat força bé, i es que la colla s’hi ha sentit molt a gust amb aquestes sardanes. Tot un luxe ballar Somni !
Agraïm a l’Emili Salas, ànima i motor de totes les ballades a l’Hospitalet, la invitació a aquest acte, així com les paraules de presentació que ha fet de la nostra colla. FC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada