Memorial "Salvador Simón i Donatiu"

Llefià (Badalona) Dissabte 14 abril 2012



Amb motiu del 10è aniversari del traspàs de Salvador Simó i Donatiu, l’Ateneu Cultural de Llefià (Badalona) ha organitzat una ballada de sardanes amb trobada de colles veteranes a plaça de Trafalgar.
Salvador Simón, tal com va remarcar el president de l’Ateneu en el parlament, va ser un entusiasta defensor de la llengua i la cultura catalana, això com actiu membre de moltes institucions badalonines com Òmnium Cultural, Badalona Sardanista, Amics de la Música de Badalona i un llarg etcètera. Moltes d’aquestes entitats van ser-hi presents en aquest homenatge.
S’ha comptat amb la cobla Baix Llobregat i les colles sardanistes: Roja Roja, Catalunya, Joia Catalana, Catalonia, Nova Il·lusió, Tot Bellvitge, Dalt la Vila i Llefià.
El lloc era adequat i amb bastant d’ambient i, a més de les sardanes, hi havia exhibició de bitlles catalanes i puntaires.
S’ha interpretat algunes sardanes del mestre homenatjat que son bastant boniques, encara que de la sardana de lluïment tocada (“Llefià”) no podem dir el mateix, o potser es que la cobla la tocava a primera vista i ha tingut una interpretació força desafortunada (per dir-ho de forma elegant).
Després de la sardana de lluïment la pluja ha fet acte de presència i no s’ha pogut acabar totalment l’acte previst, encara que el més important ja estava fet.
Demà, si el temps ho permet, la colla tindrà altra actuació a Cabrera de Mar, dins d’un mes d’abril força replè de trobades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada