FESTA DEL BARRI CIUTAT COMTAL DE L'HOSPITALET

24 DE SETEMBRE DE 2010
 
Avui, festa de la Verge de Mercè, tal com fem els darrers anys, no hem ballat a la ciutat de Barcelona sinó que ho fem a l'Hospitalet al barri dels blocs de cases "Ciutat Comtal".
Una mica d'història:
Els blocs de Ciutat Comtal es van construir el 1957, en una època en la qual hi havia pocs habitatges a la ciutat i els rellogués eren freqüents. En aquells anys es començaven a construir edificis més alts de l'acostumat per concentrar persones en menys espai, pràctica que continuaria fins arribar a les alçades de Bellvitge, Gornal o Can Serra.
Aquests habitatges es situen entre els carrers Mare de Déu de la Mercè, Enric Prat de la Riba, Ciutat Comtal i avinguda del Carrilet.
És com un petit barri dins del de Sant Josep, amb la seva pròpia associació de veïns (AVBCC) i amb la seva festa major, l'última que es fa a tot l'Hospitalet i que coincideix amb la Diada de la Mercè.
Des de fa uns anys es nota que aquesta festa va a més. A part de les sardanes, hi ha cercavila de gegants, caps grossos i, aquest any, també, trabucaires. Hi ha també taller de puntaires. Potser al acabar la festa gegantera la cosa de les sardanes es queda una mica pobre de gent i d'ambient.
Concretant la trobada:
Cobla: Baix Llobregat, amb la participació del primer tenora David Estanyol de la Marinada.
Colles participants: Catalònia, Catalunya, Joia Catalana, Nova Il·lusió i Tot Bellvitge
Sardana de lluïment: Hermínia de Ricard Viladesau, sardana clàssica i bonica.
S'ha ballat normal i amb 5 parelles. Hem pogut ajudat amb un dansaire a la colla Tot Bellvitge.
Al acabar, un pica-pica de germanor. /FC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada